Γλυκοπατάτα

Οφέλη γλυκοπατάτας

Οι γλυκοπατάτες είναι θρεπτικές, πλούσιες σε φυτικές ίνες, πολύ χορταστικές και νόστιμες. Μπορούν να καταναλωθούν βραστά, ψημένα, στον ατμό ή τηγανητά.

Οι γλυκοπατάτες είναι συνήθως πορτοκαλί αλλά βρίσκονται και σε άλλα χρώματα, όπως λευκό, κόκκινο, ροζ, βιολετί, κίτρινο και μωβ. Είναι μια εξαιρετική πηγή βήτα καροτίνης, βιταμίνης C και καλίου.

Όπως και άλλες ολόκληρες φυτικές τροφές, οι γλυκοπατάτες περιέχουν μια σειρά από φυτικές ενώσεις που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Τα οφέλη της γλυκοπατάτας στην υγεία

  • Πρόληψη ανεπάρκειας βιταμίνης Α
  • Βελτιωμένη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
  • Μειωμένη οξειδωτική βλάβη και κίνδυνος καρκίνου