Γλυκοπατάτα
Οφέλη γλυκοπατάτας
Οι γλυκοπατάτες είναι θρεπτικές, πλούσιες σε φυτικές ίνες, πολύ χορταστικές και νόστιμες. Μπορούν να καταναλωθούν βραστά, ψημένα, στον ατμό ή τηγανητά.
Οι γλυκοπατάτες είναι συνήθως πορτοκαλί αλλά βρίσκονται και σε άλλα χρώματα, όπως λευκό, κόκκινο, ροζ, βιολετί, κίτρινο και μωβ. Είναι μια εξαιρετική πηγή βήτα καροτίνης, βιταμίνης C και καλίου.
Όπως και άλλες ολόκληρες φυτικές τροφές, οι γλυκοπατάτες περιέχουν μια σειρά από φυτικές ενώσεις που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.
Τα οφέλη της γλυκοπατάτας στην υγεία
- Πρόληψη ανεπάρκειας βιταμίνης Α
- Βελτιωμένη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
- Μειωμένη οξειδωτική βλάβη και κίνδυνος καρκίνου